Elkészítés:
A kelbimbót megmossuk, a nagyobbakat kettévágjuk.
Annyi vízben amennyi ellepi, egy kevés só és jóféle ételízesítő társaságában puhára főzzük.
Külön edényben megfőzzük a megtisztított és feldarabolt burgonyát is.
Egy kevés kelkáposztát is teszünk bele.
Nemcsak az íze, hanem a gyönyörű haragos színe is sokat dob az ételen.
Együtt főzhetjük a burgonyával.
Krumplinyomóval összetörjük és friss vajjal elkeverjük a leszűrt burgonyát.
Nem kell teljesen pürésíteni, finom, ha kis krumplidarabokat találunk majd az ételben.
Megsózzuk a krumplit és beletesszük a nagyobb darabokra vágott kelkáposztát.
Végül a kelbimbót is beletesszük.
Összekeverjük.
Bármilyen sült mellé isteni köret.
Egészben sült marhabélszín mellé kínáltam.