2018. február 24., szombat

Kelbimbós, kelkáposztás krumplipüré

Hozzávalók:
  • kelbimbó
  • burgonya
  • kelkáposzta
  • ételízesítő
  • vaj



  • Elkészítés:





    A kelbimbót megmossuk, a nagyobbakat kettévágjuk.


    Annyi vízben amennyi ellepi, egy kevés só és jóféle ételízesítő társaságában puhára főzzük.


    Külön edényben megfőzzük a megtisztított és feldarabolt burgonyát is.


    Egy kevés kelkáposztát is teszünk bele.
    Nemcsak az íze, hanem a gyönyörű haragos színe is sokat dob az ételen.


    Együtt főzhetjük a burgonyával.


    Krumplinyomóval összetörjük és friss vajjal elkeverjük a leszűrt burgonyát.
    Nem kell teljesen pürésíteni, finom, ha kis krumplidarabokat találunk majd az ételben.


    Megsózzuk a krumplit és beletesszük a nagyobb darabokra vágott kelkáposztát.


    Végül a kelbimbót is beletesszük.


    Összekeverjük.


    Bármilyen sült mellé isteni köret.


    Egészben sült marhabélszín mellé kínáltam.