2018. február 24., szombat

Töltött csirkecomb töltött gombával

Hozzávalók:


  • csirkecomb
  • gomba
  • hagyma
  • olaj
  • petrezselyem
  • zsemle
  • kápia paprika
  • gomba
  • darált pritamin
  • őrölt bors
  • majoránna
  • tojás












Elkészítés:








A töltött csirkét mindenki szereti, hát még, ha gomba is jár mellé...

Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon.


Az előzőleg vízbe áztatott zsemlét kinyomkodjuk.


Apróra vágjuk a petrezselymet.


A szárát is feltétlenül vágjuk bele, hisz abban van az íze.


Tűzpiros kápiát is vájunk apróra.


A megtisztított gomba szárát apróra vágjuk.


Beletesszük a pirított hagymához.


Darált pritamint adunk hozzá.


Megsózzuk, borsozzuk.


Belekerül a petrezselyem szár és a kápia is.


Majoránnával fűszerezzük.


Egy kicsit hűlni hagyjuk.

Most a szétnyomkodott zsemléhez adjuk a tojásokat.


Jól elkeverjük, hozzáadjuk a gombás ragut és végül a sok-sok vágott petrezselymet.


A megtisztított és megmosott csirkecombok bőrét kezünkkel fellazítjuk az egyik oldalon.
A húst megsózzuk, a bőre alatti részen is.


Kanállal megtöltjük a combokat és egy kiolajozott tepsibe tesszük.


Tegyünk bele minél több tölteléket.


A többi töltelékkel megtöltjük a gombafejeket.


180 C fokos sütőben szép pirosra sütjük a csirkét


és a gombát.