- csirkecomb
- gomba
- hagyma
- olaj
- petrezselyem
- zsemle
- kápia paprika
- gomba
- darált pritamin
- őrölt bors
- majoránna
- só
- tojás
Elkészítés:
A töltött csirkét mindenki szereti, hát még, ha gomba is jár mellé...
Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon.
Az előzőleg vízbe áztatott zsemlét kinyomkodjuk.
Apróra vágjuk a petrezselymet.
A szárát is feltétlenül vágjuk bele, hisz abban van az íze.
Tűzpiros kápiát is vájunk apróra.
A megtisztított gomba szárát apróra vágjuk.
Beletesszük a pirított hagymához.
Darált pritamint adunk hozzá.
Megsózzuk, borsozzuk.
Belekerül a petrezselyem szár és a kápia is.
Majoránnával fűszerezzük.
Egy kicsit hűlni hagyjuk.
Most a szétnyomkodott zsemléhez adjuk a tojásokat.
Jól elkeverjük, hozzáadjuk a gombás ragut és végül a sok-sok vágott petrezselymet.
A megtisztított és megmosott csirkecombok bőrét kezünkkel fellazítjuk az egyik oldalon.
A húst megsózzuk, a bőre alatti részen is.
Kanállal megtöltjük a combokat és egy kiolajozott tepsibe tesszük.
Tegyünk bele minél több tölteléket.
A többi töltelékkel megtöltjük a gombafejeket.
180 C fokos sütőben szép pirosra sütjük a csirkét
és a gombát.