Hozzávalók:
Elkészítés:
A zöldborsó levest imádom, bármilyen hússal, csonttal, hús nélkül szívesen tálalom.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/bordacsontos-zoldborsoleves.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2017/07/karajcsontos-zoldborsoleves.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/zoldborsoleves-csirkeaprolekkal.html
Csodaszép sertés bordacsontot és karajcsontot vettem.
Jól megmossuk, kezünkkel óvatosan végigsimítjuk a vágás mentén, hogy az esetleges csontszilánkokat eltávolíthassuk.
Feldaraboljuk.
Egy fazékban kevés olajon apróra vágott hagymát dinsztelünk.
Lehúzzuk a tűzről és fűszerpaprikát teszünk bele.
Beletesszük a csontokat.
Felöntjük vízzel, ami bőven ellepi a csontokat.
Megsózzuk és fedő alatt főzzük.
Előkészítjük a zöldségeket.
A karalábét, fokhagymát, paradicsomot, zöldpaprikát, kápia paprikát.
Sárgarépát, fehérrépát, szárzellert is teszünk bele.
Mindent falatnyi darabokra vágunk.
Hozzáadjuk a zöldségeket a húshoz.
Sózzuk, kicsit megborsozzuk és egy kevés jófajta ételízesítőt is tehetünk bele.
Most tegyük bele a zöldborsót is.
Nyáron eltett fagyasztott zöldborsót használtam fel.
Ricsi segített a borsó tisztításban :)
Ha minden kész kiemeljük a húsos csontot.
Gazdagon zöldségelt ízletes leveskét kapunk.
- sertés bordacsont
- sertés karajcsont
- hagyma
- olaj
- fűszerpaprika
- paradicsom
- zöldpaprika
- fokhagyma
- karalábé
- fehérítő zellerszár
- sárgarépa
- fehérrépa
- petrezselyem
- zöldborsó
- só
- bors
- ételízesítő
Elkészítés:
A zöldborsó levest imádom, bármilyen hússal, csonttal, hús nélkül szívesen tálalom.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/bordacsontos-zoldborsoleves.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2017/07/karajcsontos-zoldborsoleves.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/zoldborsoleves-csirkeaprolekkal.html
Csodaszép sertés bordacsontot és karajcsontot vettem.
Jól megmossuk, kezünkkel óvatosan végigsimítjuk a vágás mentén, hogy az esetleges csontszilánkokat eltávolíthassuk.
Feldaraboljuk.
Egy fazékban kevés olajon apróra vágott hagymát dinsztelünk.
Lehúzzuk a tűzről és fűszerpaprikát teszünk bele.
Beletesszük a csontokat.
Felöntjük vízzel, ami bőven ellepi a csontokat.
Megsózzuk és fedő alatt főzzük.
Előkészítjük a zöldségeket.
A karalábét, fokhagymát, paradicsomot, zöldpaprikát, kápia paprikát.
Sárgarépát, fehérrépát, szárzellert is teszünk bele.
Mindent falatnyi darabokra vágunk.
Hozzáadjuk a zöldségeket a húshoz.
Sózzuk, kicsit megborsozzuk és egy kevés jófajta ételízesítőt is tehetünk bele.
Most tegyük bele a zöldborsót is.
Nyáron eltett fagyasztott zöldborsót használtam fel.
Ricsi segített a borsó tisztításban :)
Ha minden kész kiemeljük a húsos csontot.
Gazdagon zöldségelt ízletes leveskét kapunk.