2018. február 20., kedd

Töltött cukkini

Hozzávalók:


  • cukkini
  • darált hús
  • hagyma
  • olaj
  • bors
  • darált pritamin paprika
  • rizs
  • tejföl
  • kapor
  • sajt
  • vaj




Elkészítés:

Gyakran készítek cukkinit, mindenki szereti.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/toltott-cukkini.html 

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/06/gombas-toltott-tok.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/09/toltott-patisszon.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/toltott-tok.html


Ezúttal egy egyszerű töltött cukkini készült.

A darált húst egy kis olajon, hagymán folyamatos keverés közben megpirítjuk.
Sóval, borssal, darált pritaminnal ízesítjük.



A rizst egy kanálka olajon kissé megpirítjuk, megsózzuk és dupla mennyiségű vízzel felöntjük.
Ha felforrt, akkor lefedjük és kis lángon puhára pároljuk.



Összekeverjük a húst a rizzsel.


Megízleljük, ha kell kicsit sózzuk, borsozzuk.


A megmosott és hosszában kettévágott és kivájt cukkinit egy kivajazott tepsibe fektetjük és belekanalazzuk a tölteléket.

Kicsit megsózott és kaporral ízesített tejfölt is teszünk rá.


Tegyünk rá  bármilyen sajtot is.
Nekem volt itthon lapka sajtom, abból tettem rá.


Friss kapor levélkéket is tettem rá.


Öntsünk alá egy fél pohárnyi vizet, hogy ne égjen le.


Sütőben szép pirosra sütjük.