Hozzávalók:
Elkészítés:
Nincs is jobb a finom krumplifőzeléknél.
Hamar megvan és mindenki szereti.
Sokféleképpen készíthető.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/07/baberleveles-burgonyafozelek.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/12/kapros-krumplifozelek.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2017/04/paradicsomos-burgonyafozelek-2.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/03/habart-paradicsomos-krumplifozelek.html
A megtisztított burgonyát karikára vágjuk.
A zsenge friss tárkonyt megmossuk.
A krumplit, egy nagyobb darabokra vágott hagymát és 1-2 leveskockát efy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Meg is sózzuk óvatosan, mert a leveskocka is már sós és beletesszük a tárkonyt is.
Amikor puhára főtt akkor készítünk egy gyenge rántást.
Az olajon kissé megfuttatjuk a lisztet, majd ha pezseg, akkor egy pohárka vízzel simára keverjük-
Beletesszük a főzelékbe.
Elkeverjük és pár percig forraljuk az ételt.
Végül behabarjuk a krumplit.
Tejfölben annyi lisztet keverünk el, amennyi még szükséges ahhoz, hogy az étel főzelék sűrűségű legyen.
A habarással már csak 1-2 percig főzzük a főzeléket.
Egy pici ecettel kellemesen savanykássá ízesítjük.
Friss tárkonylevelet is teszünk bele.
Bármilyen feltéttel kínálhatjuk.
Szerintem langyosan az igazi.
- burgonya
- hagyma
- tárkonylevél
- 1-2 db leveskocka
- só
- olaj
- liszt
- tejföl
- ecet
Elkészítés:
Nincs is jobb a finom krumplifőzeléknél.
Hamar megvan és mindenki szereti.
Sokféleképpen készíthető.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/07/baberleveles-burgonyafozelek.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/12/kapros-krumplifozelek.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2017/04/paradicsomos-burgonyafozelek-2.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/03/habart-paradicsomos-krumplifozelek.html
A megtisztított burgonyát karikára vágjuk.
A zsenge friss tárkonyt megmossuk.
A krumplit, egy nagyobb darabokra vágott hagymát és 1-2 leveskockát efy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Meg is sózzuk óvatosan, mert a leveskocka is már sós és beletesszük a tárkonyt is.
Amikor puhára főtt akkor készítünk egy gyenge rántást.
Az olajon kissé megfuttatjuk a lisztet, majd ha pezseg, akkor egy pohárka vízzel simára keverjük-
Beletesszük a főzelékbe.
Elkeverjük és pár percig forraljuk az ételt.
Végül behabarjuk a krumplit.
Tejfölben annyi lisztet keverünk el, amennyi még szükséges ahhoz, hogy az étel főzelék sűrűségű legyen.
A habarással már csak 1-2 percig főzzük a főzeléket.
Egy pici ecettel kellemesen savanykássá ízesítjük.
Friss tárkonylevelet is teszünk bele.
Bármilyen feltéttel kínálhatjuk.
Szerintem langyosan az igazi.