2018. február 25., vasárnap

Csirkeleves húsgombóccal

Hozzávalók:


  • csirkemell
  • csirkeláb
  • hagyma
  • olaj
  • fűszerpaprika
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • karalábé
  • petrezselyem
  • zöldpaprika
  • paradicsom

A gombóchoz:


  • darált csirkehús
  • hagyma
  • fokhagyma
  • darált pritamin paprika
  • bors
  • majoránna
  • petrezselyemzöld
  • 1 ek. búzadara
  • tojás




Elkészítés:

Megmossuk a csontos csirke mellet.


Megtisztítjuk és megmossuk a csirke lábakat.


Egy fazékban egy kanál olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
A tűzről lehúzva belekeverjük a fűszerpaprikát.


Beletesszük a húst és felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.
Közepes lángon főzzük.


Megtisztítjuk a zöldségeket.


Apróra vágjuk a paradicsommal és a zöldpaprikával együtt.
Beletesszük a levesbe.
Sózzuk, borsozzuk.
Készre főzzük.



Összeállítjuk a húsgombócot.
A darált húsba keverjük a sót, borsot, majoránnát, apróra vágott hagymát, kevés fokhagymát, petrezselyem zöldet, darált pritamin paprikát.



Tojással és 1 kanál búzadarával jól elkeverjük.


Kanállal beleszaggatjuk a leszűrt levesbe.


Ha feljött a gombóc a felszínre, akkor még egy-két percig továbbfőzzük, majd szűrővel kiszedjük.


Az ízletes gombócokat a levessel együtt tálaljuk.