2018. február 24., szombat

Nagyi túrós sütije


Hozzávalók:

A tésztához:


  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db egész tojás
  • 1 cs. szalakáli



A töltelékhez:

  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 3 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola


Elkészítés:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk.

A cukrot a tojásokkal habosra keverjük.
Hozzáadjuk a szalakálit.

Összegyúrjuk a vajas lisztet a cukros tojással.
Lágy, de nem ragadós tésztát kapunk.

Két részre osztjuk.



Egyenként kinyújtjuk a tésztát és a lapokat sütőlap tetején világosra sütjük.

A szalakáli meglehetősen erős ammónia szagot fog árasztani, de nem kell megijedni, ez nyomtalanul elmúlik.

A töltelékhez a porcukrot habosra keverjük a vajjal.

Hozzákeverjük az áttört túrót.

A pudingporból 3 dl tejjel sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük.



Belekeverjük egy jól megmosott citrom lereszelt sárga héját és levét.


A pudingot a túrós krémmel habosra keverjük.

Amikor készen van beletesszük a mazsolát is.

Összeállítjuk a süteményt.


Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, majd óvatosan ráhelyezzük a másik lapot.

Vigyázzunk, mert ilyenkor még nagyon törékeny a tészta.

Egy napot hideg helyen állni hagyjuk.


Utána finoman megpuhul a sütemény.

Porcukorral meghintve tálaljuk.








.