Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 db egész tojás
- 1 cs. szalakáli
A töltelékhez:
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 50 dkg tehéntúró
- 1 cs. vaníliás puding
- 3 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg mazsola
Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
A cukrot a tojásokkal habosra keverjük.
Hozzáadjuk a szalakálit.
Összegyúrjuk a vajas lisztet a cukros tojással.
Lágy, de nem ragadós tésztát kapunk.
Két részre osztjuk.
Egyenként kinyújtjuk a tésztát és a lapokat sütőlap tetején világosra sütjük.
A szalakáli meglehetősen erős ammónia szagot fog árasztani, de nem kell megijedni, ez nyomtalanul elmúlik.
A töltelékhez a porcukrot habosra keverjük a vajjal.
Hozzákeverjük az áttört túrót.
A pudingporból 3 dl tejjel sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük.
Belekeverjük egy jól megmosott citrom lereszelt sárga héját és levét.
A pudingot a túrós krémmel habosra keverjük.
Amikor készen van beletesszük a mazsolát is.
Összeállítjuk a süteményt.
Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, majd óvatosan ráhelyezzük a másik lapot.
Vigyázzunk, mert ilyenkor még nagyon törékeny a tészta.
Egy napot hideg helyen állni hagyjuk.
Utána finoman megpuhul a sütemény.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
.