- marha/borjú rostélyos szelet
- só
- törött bors
- őrölt kömény
- fokhagyma
- füstölt fűszerpaprika
- olaj
Elkészítés.
Szeretjük a marhahúst, a rostélyos gyakran szerepel a menüben:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/02/hagymas-rostelyos.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/tajinos-parolt-rostelyos.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/08/fokhagymas-borju-rostelyos.html
Az előkészített rostélyos szeleteket kicsit megsózzuk és forró olajban pirosra sütjük mindkét oldalukat.
Utána áthelyezzük egy tepsibe, bekenjük zúzott fokhagymával, megszórjuk őrölt borssal, egy leheletnyi őrölt köménnyel és füstölt fűszerpaprikát szórunk rá.
Nem túl forró sütőben 10-20 percig sütjük.
Pihentetjük.
Lisztben megforgatott hagyma karikákat sütünk ki és a húsra helyezzük.
Burgonyával kínáljuk.
Csípős ecetes paprika illik hozzá.
Céklasalátával is kínálhatjuk.
Igazi ünnepi fogás.