Hozzávalók:
Elkészítés:
Mindenképpen csontos tarajból készítsük, mert így sokkal jobb íze lesz.
Egy kiolajozott tepsiben alulra tegyünk szalonna csíkokat.
Használjuk fel a szalonna bőrkét is.
Ágyazzunk meg fokhagyma gerezdekkel is.
A megmosott húst leszárítjuk és először a hús alját fűszerezzük be sóval,
Majd dörzsöljük be cayenne borssal, őrölt köménnyel és curry porral.
A curryvel bánjunk csínján, mert nagyon intenzív az íze, könnyen túlfűszerezhetjük a pecsenyét.
Ráhelyezzük a szalonnára.
Több helyen éles kiskéssel beleszúrunk és megtűzdeljük fokhagyma gerezdekkel.
Végül a hús tetejét is befűszerezzük.
Jóféle füstölt szalonna szeletekkel betakarjuk a húst.
Zöldpaprikát is teszünk rá és köré is a tepsibe.
Paradicsom darabokat is szórunk mellé.
Negyedelt hagyma is kerül bele.
Egy pohár vizet öntünk a tepsibe, alufóliával lefedjük a tepsit és 180 C fokos sütőben készre sütjük.
Egyszer-kétszer kukkantsunk rá sütés közben, locsolgassuk is meg a levével.
Ünnepi sültnek is tálalhatjuk.
A tepsi aljára sült zsírt és a krémesre sült hagymát, zöldpaprikát és paradicsomot kenyérre kenjük és egy vékony szelet hússal a legfinomabb szendvicset készíthetjük.
A sülthöz bármilyen saláta vagy savanyúság illik.
Főzelékhez is adhatjuk.
Én majonézes krumplisaláta mellé szeretem a legjobban.
- 1 db csontos tarja egészben
- füstölt szalonna
- olaj
- fokhagyma
- só
- őrölt köménymag
- cayenne bors
- curry
- paradicsom
- zöldpaprika
- hagyma
Elkészítés:
Mindenképpen csontos tarajból készítsük, mert így sokkal jobb íze lesz.
Egy kiolajozott tepsiben alulra tegyünk szalonna csíkokat.
Használjuk fel a szalonna bőrkét is.
Ágyazzunk meg fokhagyma gerezdekkel is.
A megmosott húst leszárítjuk és először a hús alját fűszerezzük be sóval,
Majd dörzsöljük be cayenne borssal, őrölt köménnyel és curry porral.
A curryvel bánjunk csínján, mert nagyon intenzív az íze, könnyen túlfűszerezhetjük a pecsenyét.
Ráhelyezzük a szalonnára.
Több helyen éles kiskéssel beleszúrunk és megtűzdeljük fokhagyma gerezdekkel.
Végül a hús tetejét is befűszerezzük.
Jóféle füstölt szalonna szeletekkel betakarjuk a húst.
Zöldpaprikát is teszünk rá és köré is a tepsibe.
Paradicsom darabokat is szórunk mellé.
Negyedelt hagyma is kerül bele.
Egy pohár vizet öntünk a tepsibe, alufóliával lefedjük a tepsit és 180 C fokos sütőben készre sütjük.
Egyszer-kétszer kukkantsunk rá sütés közben, locsolgassuk is meg a levével.
Ünnepi sültnek is tálalhatjuk.
A tepsi aljára sült zsírt és a krémesre sült hagymát, zöldpaprikát és paradicsomot kenyérre kenjük és egy vékony szelet hússal a legfinomabb szendvicset készíthetjük.
A sülthöz bármilyen saláta vagy savanyúság illik.
Főzelékhez is adhatjuk.
Én majonézes krumplisaláta mellé szeretem a legjobban.