- sárgarépa
- burgonya
- zöldborsó konzerv
- hagyma
- liszt
- vaj
- tej
- só
- cukor/édesítő
- petrezselyem
Elkészítés:
Ennek a főzeléknek semmi köze sincs a napközis ragacsos főzelékhez.
Üde, friss íze van annak ellenére, hogy a zöldborsót üveges konzervből tettem bele.
Úgy tapasztaltam, hogy a zöldborsó főzelékbe és ebbe a finom főzelékbe alkalmasabb az üveges borsó, mint a fagyasztott.
A konzerv leve selymesen elvegyül az édes tejes habarással.
Nem beszélve arról, hogy így negyed óra alatt elkészülök a főzéssel.
Természetesen idényben mindig teszek el nagy adag friss zöldborsót a mélyhűtőbe, de jobban szeretem az ízét a levesekben, salátákban vagy egyéb ételekben.
Először a sárgarépát tisztítjuk meg és daraboljuk fel.
Egy lábasban a vajon dinszteljük a félbevágott hagymát és a sárgarépát.
Megtisztítjuk a burgonyát, megmossuk és kis darabokra vágjuk.
Hozzáadjuk a répához.
Felöntjük az üveges zöldborsó leszűrt levével.
Kicsit megsózzuk.
Lefedve puhára pároljuk.
Most adjuk hozzá a zöldborsót.
Elkészítjük a habarást.
Tejben simára keverünk 1-2 ek. lisztet és ezzel öntjük fel a főzeléket.
Kevergetve kis lángon felforraljuk.
Kevés cukorral vagy édesítőszerrel kellemesen édeskés ízűre ízesítjük.
Végül vágott petrezselyemmel is megszórjuk.
Tényleg finom főzelék, bármilyen feltéttel vagy magában is ehetjük.