- bárány dagadó és borda
- hagyma
- zöldborsó
- májkrém
- zsemle
- tojás
- petrezselyem
- só
- füstölt szalonna
- paradicsom
Elkészítés:
A vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét összetörjük a krumplinyomóval és finom májkrémmel elkeverjük.
Apróra vágott hagymát és petrezselymet teszünk bele.
Darált pritamin paprikát és tojást adunk hozzá.
Megsózzuk, majd belekeverjük a zöldborsót.
Tökéletesen megfelel a mélyhűtött borsó is.
Egy tepsi alját kibéleljük a vékony szeletekre vágott füstölt szalonnával.
Ráfektetjük a bárány húst.
Megsózzuk.
A bordába belülről tesszük a tölteléket, a dagadóra pedig a tetejére halmozzuk, mivel olyan vékony, hogy felszúrni lehetetlen.
Vastagon rákenjük a tölteléket.
A maradék hússal beterítjük.
Hagymát és paradicsomot teszünk a tetejére.
A bordára egy kis füstölt szalonna bőrt terítünk.
Egy pohárka vizet töltünk a tepsibe, majd a sütőben megsütjük.
Porhanyós báránysültet és különleges tölteléket kapunk.