- liba és kacsa szárnytő
- só
- törött bors
- fokhagyma
- majoránna
- kakukkfű
- lila hagyma
- fahéj rúd
- gomba
- ketchup
Elkészítés:
Isteni liba és kacsa szárnytövet kaptam, amelyből finom ünnepi fogást készítettem.
Lehet egyenesen a tepsibe tenni a hozzávalókat, így alig kell mosogatni.
A megtisztított húst bedörzsöljük sóval és megszórjuk borssal, kakukkfűvel és majoránnával.
Rászórjuk az apróra vágott fokhagymát.
Köré rakjuk a megtisztított és egészben hagyott apró lila hagymát is.
Néhány egészben hagyott fahéj rudacskát is tehetünk bele.
Finom ízt ad az ételnek.
Egy kevés ketchuppal színesítjük.
Öntünk egy pohárka vizet a tepsibe, lefedjük és 180 C fokon kb. 1 órát sütjük.
Ekkor hozzáadjuk a megtisztított a barna csiperkét is.
Kicsit összeforgatjuk a kisült pecsenye levével.
A hús puha lesz, leomlik a csontról.
A lila hagyma édesen krémes ízű, a gomba pedig finom szaftos lesz.
Krumplipürével tálaljuk amit az ízes sült zsírral locsoljunk meg.
Jól illik hozzá a birs kompót.