2018. február 17., szombat

Libazúza pörkölt

Hozzávalók:


  • libazúza
  • hagyma
  • libazsír
  • fűszerpaprika
  • fokhagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • majoránna




Elkészítés:



Mindenfajta zúzapörköltet szeretünk legyen az csirkéből, pulykából vagy kacsából.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/10/currys-zuzaporkolt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/09/eszterhazy-zuza.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/06/zuzaporkolt.html


Most gyönyörű friss libazúzát kaptam.

A nagyon alaposan megtisztított zúzát lemossuk és falatnyi darabokra vágjuk.


Egy kevés libazsíron hagymát dinsztelünk.


Levesszük a tűzről és fűszerpaprikát adunk hozzá.



Egy kevés vízzel elkeverjük a hagymát.


Beletesszük a zúzát.


Zöldpaprikát aprítunk fel.


Fokhagymát tisztítunk ízlés szerint.


A zúzához adjuk a fokhagymát, borsozzuk, kevés majoránnát és őrölt kömény szórunk bele.


Megsózzuk.


Beletesszük a zöldpaprikát,


majd a paradicsomot is.


Vízzel felöntjük.
Fedő alatt kis lángon puhára főzzük.
Időnként ellenőrizzük, hogy van-e elég víz a zúzán, ha kell pótoljuk.


Bármilyen körettel, főzelékkel vagy tésztával, nokedlivel tálalhatjuk.
Mi a legjobban apró, gépi tarhonyával szeretjük.