Hozzávalók:
Elkészítés:
Mindenfajta zúzapörköltet szeretünk legyen az csirkéből, pulykából vagy kacsából.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/10/currys-zuzaporkolt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/09/eszterhazy-zuza.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/06/zuzaporkolt.html
Most gyönyörű friss libazúzát kaptam.
A nagyon alaposan megtisztított zúzát lemossuk és falatnyi darabokra vágjuk.
Egy kevés libazsíron hagymát dinsztelünk.
Levesszük a tűzről és fűszerpaprikát adunk hozzá.
Egy kevés vízzel elkeverjük a hagymát.
Beletesszük a zúzát.
Zöldpaprikát aprítunk fel.
Fokhagymát tisztítunk ízlés szerint.
A zúzához adjuk a fokhagymát, borsozzuk, kevés majoránnát és őrölt kömény szórunk bele.
Megsózzuk.
Beletesszük a zöldpaprikát,
majd a paradicsomot is.
Vízzel felöntjük.
Fedő alatt kis lángon puhára főzzük.
Időnként ellenőrizzük, hogy van-e elég víz a zúzán, ha kell pótoljuk.
Bármilyen körettel, főzelékkel vagy tésztával, nokedlivel tálalhatjuk.
Mi a legjobban apró, gépi tarhonyával szeretjük.
- libazúza
- hagyma
- libazsír
- fűszerpaprika
- fokhagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- só
- majoránna
Elkészítés:
Mindenfajta zúzapörköltet szeretünk legyen az csirkéből, pulykából vagy kacsából.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/10/currys-zuzaporkolt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/09/eszterhazy-zuza.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/06/zuzaporkolt.html
Most gyönyörű friss libazúzát kaptam.
A nagyon alaposan megtisztított zúzát lemossuk és falatnyi darabokra vágjuk.
Egy kevés libazsíron hagymát dinsztelünk.
Levesszük a tűzről és fűszerpaprikát adunk hozzá.
Egy kevés vízzel elkeverjük a hagymát.
Beletesszük a zúzát.
Zöldpaprikát aprítunk fel.
Fokhagymát tisztítunk ízlés szerint.
A zúzához adjuk a fokhagymát, borsozzuk, kevés majoránnát és őrölt kömény szórunk bele.
Megsózzuk.
Beletesszük a zöldpaprikát,
majd a paradicsomot is.
Vízzel felöntjük.
Fedő alatt kis lángon puhára főzzük.
Időnként ellenőrizzük, hogy van-e elég víz a zúzán, ha kell pótoljuk.
Bármilyen körettel, főzelékkel vagy tésztával, nokedlivel tálalhatjuk.
Mi a legjobban apró, gépi tarhonyával szeretjük.