Hozzávalók:
Elkészítés:
Szeretem a karfiolt, gyakran készítek levest belőle:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/11/karfiolleves.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/hozzavalok-1-kg-csirkeszarny-1-kg.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/06/kolbaszos-karfiolleves.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/10/karajcsontos-karfiolleves.htm
Ezúttal csak egyszerű zöldségleves készült.
Megtisztítjuk és feldaraboljuk a zöldségeket.
Egy nagy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
A karfiolt ne szedjük szét apró rózsákra, úgyis majd magától könnyen szétesik, ha megfőtt.
Sózzuk, tegyünk bele ételízesítőt vagy leveskockát ízlés szerint.
A tetejére fűszerpaprikát szórhatunk.
Lassú tűzön főzzük készre.
Finom ez a leveske, harmonikus ízeit jól esik kanalazni.
- karfiol
- hagyma
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- züldpaprika
- paradicsom
- petrezselyem
- fűszerpaprika
- ételízesítő vagy leveskocka
- só
Elkészítés:
Szeretem a karfiolt, gyakran készítek levest belőle:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/11/karfiolleves.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/hozzavalok-1-kg-csirkeszarny-1-kg.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/06/kolbaszos-karfiolleves.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/10/karajcsontos-karfiolleves.htm
Ezúttal csak egyszerű zöldségleves készült.
Megtisztítjuk és feldaraboljuk a zöldségeket.
Egy nagy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
A karfiolt ne szedjük szét apró rózsákra, úgyis majd magától könnyen szétesik, ha megfőtt.
Sózzuk, tegyünk bele ételízesítőt vagy leveskockát ízlés szerint.
A tetejére fűszerpaprikát szórhatunk.
Lassú tűzön főzzük készre.
Finom ez a leveske, harmonikus ízeit jól esik kanalazni.