2018. február 17., szombat

Karfiol leves 2

Hozzávalók:



  • karfiol
  • hagyma
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • züldpaprika
  • paradicsom
  • petrezselyem
  • fűszerpaprika
  • ételízesítő vagy leveskocka





Elkészítés:

Szeretem a karfiolt, gyakran készítek levest belőle:

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/11/karfiolleves.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/hozzavalok-1-kg-csirkeszarny-1-kg.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/06/kolbaszos-karfiolleves.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/10/karajcsontos-karfiolleves.htm


Ezúttal csak egyszerű zöldségleves készült.

Megtisztítjuk és feldaraboljuk a zöldségeket.


Egy nagy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
A karfiolt ne szedjük szét apró rózsákra, úgyis majd magától könnyen szétesik, ha megfőtt.
Sózzuk, tegyünk bele ételízesítőt vagy leveskockát ízlés szerint.
A tetejére fűszerpaprikát szórhatunk.


Lassú tűzön főzzük készre.


Finom ez a leveske, harmonikus ízeit jól esik kanalazni.