- pulykaszárny
- olaj
- hagyma
- fokhagyma
- fűszerpaprika
- őrölt bors
- őrölt kömény
- majoránna
- zöldpaprika
- paradicsom
- só
Elkészítés:
Isteni pörkölt készíthető a pulyka szárnyából is.
Megtisztítjuk, megmossuk a szárnyakat, az izületek mentén háromfelé vágjuk.
Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
A tűzről levéve beletesszük a fűszerpaprikát.
Pár kanálka vízzel elkeverjük.
Visszatesszük a lábast a tűzre és beletesszük a húst.
Jól átforgatjuk a hagymás zsírban.
A fokhagymát, paprikákat és paradicsomot apróra vágjuk és a húshoz adjuk.
Megsózzuk, borsozzuk, csipet köményt és leheletnyi majoránnát is teszünk bele.
Vizet adunk hozzá és fedő alatt puhára főzzük.
Finom szaftos húsi, leomlik a csontról.
Bármilyen köret vagy főzelék mellé kínálhatjuk.