Hozzávalók:
A gombóchoz:
Elkészítés:
Megmossuk a csontos csirke mellet.
Megtisztítjuk és megmossuk a csirke lábakat.
Egy fazékban egy kanál olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
A tűzről lehúzva belekeverjük a fűszerpaprikát.
Beletesszük a húst és felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.
Közepes lángon főzzük.
Megtisztítjuk a zöldségeket.
Apróra vágjuk a paradicsommal és a zöldpaprikával együtt.
Beletesszük a levesbe.
Sózzuk, borsozzuk.
Készre főzzük.
Összeállítjuk a húsgombócot.
A darált húsba keverjük a sót, borsot, majoránnát, apróra vágott hagymát, kevés fokhagymát, petrezselyem zöldet, darált pritamin paprikát.
Tojással és 1 kanál búzadarával jól elkeverjük.
Kanállal beleszaggatjuk a leszűrt levesbe.
Ha feljött a gombóc a felszínre, akkor még egy-két percig továbbfőzzük, majd szűrővel kiszedjük.
Az ízletes gombócokat a levessel együtt tálaljuk.
- csirkemell
- csirkeláb
- hagyma
- olaj
- fűszerpaprika
- sárgarépa
- fehérrépa
- karalábé
- petrezselyem
- zöldpaprika
- paradicsom
A gombóchoz:
- darált csirkehús
- hagyma
- fokhagyma
- darált pritamin paprika
- só
- bors
- majoránna
- petrezselyemzöld
- 1 ek. búzadara
- tojás
Elkészítés:
Megmossuk a csontos csirke mellet.
Megtisztítjuk és megmossuk a csirke lábakat.
Egy fazékban egy kanál olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
A tűzről lehúzva belekeverjük a fűszerpaprikát.
Beletesszük a húst és felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.
Közepes lángon főzzük.
Megtisztítjuk a zöldségeket.
Apróra vágjuk a paradicsommal és a zöldpaprikával együtt.
Beletesszük a levesbe.
Sózzuk, borsozzuk.
Készre főzzük.
Összeállítjuk a húsgombócot.
A darált húsba keverjük a sót, borsot, majoránnát, apróra vágott hagymát, kevés fokhagymát, petrezselyem zöldet, darált pritamin paprikát.
Tojással és 1 kanál búzadarával jól elkeverjük.
Kanállal beleszaggatjuk a leszűrt levesbe.
Ha feljött a gombóc a felszínre, akkor még egy-két percig továbbfőzzük, majd szűrővel kiszedjük.
Az ízletes gombócokat a levessel együtt tálaljuk.