- gomba
- hagyma
- füstölt szalonna
- fűszerpaprika
- sárgarépa
- fehérrépa
- karalábé
- zöldhagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- zöldborsó
- fokhagyma
- só
- törött bors
- darált pritamin
- majoránna
- oregáno
- füstölt kolbász
- tejföl
- 1 tk. liszt
Elkészítés:
Füstölt szalonnát és hagymát kockázunk apróra.
Egy fazékban elősütjük a szalonnát, majd a kisült zsíron megdinszteljük a hagymát.
Lehúzzuk az edényt a tűzről és belekeverjük a fűszerpaprikát.
Pár kanálka vízzel elkeverjük a paprikát, így nem ég meg.
Előkészítjük a zöldségeket.
Felkarikázzuk a répákat.
Feldaraboljuk a karalábét.
Rátesszük a hagymára és pár percig kevergetve pirítjuk.
Feldaraboljuk a megtisztított gombát.
A gombát hozzáadjuk a zöldségekhez.
Beletesszük a paradicsomot, zöldpaprikát, újhagymát.
Megsózzuk, borsozzuk, darált pritamin paprikát, csipet majoránnát és oreganot, valamint egy-két gerezd fokhagymát is adunk hozzá.
Pároljuk a gombás zöldséget, majd felöntjük vízzel, hogy ellepje.
Most hozzáadjuk a zöldborsót is.
Természetesen a mélyhűtött borsó is tökéletes, nem kell felengedni amikor beletesszük.
Most beletesszük a finom füstölt kolbászt is.
Végül egy kávéskanálnyi lisztet elkeverünk tejföllel, némi vízzel és a levesbe öntjük.
Felforraljuk és 1-2 percig forraljuk.
Ekkor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Gazdagon zöldségelt, kellemesen füstös ízű sűrű leves.
A kolbászt tálaláskor vágjuk karikára.