- lilakáposzta
- hagyma
- olívaolaj
- só
- bors
- fokhagyma
- bazsalikom
- oregano
- édes chiliszósz
- borecet
Elkészítés:
Isteni nagyon mutatós köret bármilyen sült mellé.
A lilakáposztát cikkekre vágjuk úgy, hogy torzsája benne maradjon, így majd nem fog szétesni a megsült káposzta.
Egy tepsit 1 ek. olívaolajjal kikenünk és elhelyezzük benne a káposzta szeleteket.
Hagymát is teszünk mellé, mert mindenki szereti a sült hagymát.
A nagyobb hagymákat félbevágjuk,
Megszórjuk sóval, törött borssal, oreganoval, bazsalikommal.
Zúzott fokhagymát is teszünk rá.
A maradék olívaolajjal és finom édes chiliszósszal is meglocsoljuk a zöldségeket.
180 C fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
Legyen egy kicsit roppanós a káposzta és szép piros a hagyma.
Ha szeretjük egy kevés borecettel is meghinthetjük.
Mátrai borzas hús mellé kínáltam.