- sárgarépa
- cékla
- kápia paprika
- póréhagyma
- olívaolaj
- balzsamecet
- só
- csipet cukor
- oregano
- bazsalikom
- édes chiliszósz
Elkészítés:
Vitamindús üde saláta.
Érdemes géppel vágni a zöldséget, egyrészt gyorsabb, másrészt viszont nagyon csinos így a salátánk.
Először a sárgarépát vágjuk csíkokra.
Utána vágjuk fel a meghámozott nyers céklát.
Összekeverjük a sárgarépával.
A póréhagymát csíkokra metéljük.
Hozzáadjuk a salátához.
Nem maradhat ki a csodálatos színű kápia paprika sem.
Most bocskor fajtát kaptam a piacon, de a kaliforniai paprika is tökéletes bele.
Keskeny csíkokra metéljük.
Összekeverjük a többi hozzávalóval.
Megsózzuk, olívaolajjal, balzsamecettel meglocsoljuk.
Csipet cukrot is teszünk bele.
Édes chiliszószból is löttyintünk bele és ízlés szerint pici oreganot és bazsalikomot is adunk hozzá.
Annyira sikeres volt a saláta, hogy nem maradt belőle a fotózáshoz...