Hozzávalók:
Elkészítés:
A cukkini minden formájában családi kedvenc.
Megmossuk és hullámos késsel - ha van - keskeny csíkokra vágjuk.
Előkészítjük a limeot, lila hagymát, fokhagymát, gyömbért, chili paprikát.
Az olívaolajon sütni kezdjük a lila hagymát, fokhagymát, chilipaprikát.
1-2 perces kavargatás után belekerül a cukkini is.
Szójaszósszal és balzsamecettel meglocsoljuk.
Házi készítésű kínai ötfűszerrel megszórjuk.
A kínai ötfűszer: Legtöbbször azt halljuk, hogy csillagánizs vagy ánizs, szecsuáni bors vagy fekete bors, szegfűszeg, édeskömény és fahéj vagy kasszia keveréke.
Ám nem ritka, hogy chilit, gyömbért vagy édesgyökeret is tesznek hozzá.
Én egy francia fűszerkeveréket vettem alapul és ott a klasszikus ötfűszer összetevők az ánizs, a bors, az édeskömény, a fahéj és az őrölt koriander.
Ezeket egyenlő arányban megdarálom, összekeverem és kis üvegekben tárolom.
Szinte minden kínai ételbe teszek belőle egy keveset.
Csak addig sütjük, amíg a cukkini roppanósra, ruganyosra változik.
Semmi esetre se főzzük túl puhára.
Összeforgatjuk az időközben kifőzött, jó ruganyos kínai tésztával.
Megkóstoljuk, ha kell sózzunk utána.
Bármilyen sült mellé finom köret.
- kínai tészta
- cukkini
- olívaolaj
- fokhagyma
- lila hagyma
- friss gyömbér
- chilipaprika
- szójaszósz
- lime
- balzsamecet
- kínai ötfűszer
- só
Elkészítés:
A cukkini minden formájában családi kedvenc.
Megmossuk és hullámos késsel - ha van - keskeny csíkokra vágjuk.
Előkészítjük a limeot, lila hagymát, fokhagymát, gyömbért, chili paprikát.
Az olívaolajon sütni kezdjük a lila hagymát, fokhagymát, chilipaprikát.
1-2 perces kavargatás után belekerül a cukkini is.
Szójaszósszal és balzsamecettel meglocsoljuk.
Házi készítésű kínai ötfűszerrel megszórjuk.
A kínai ötfűszer: Legtöbbször azt halljuk, hogy csillagánizs vagy ánizs, szecsuáni bors vagy fekete bors, szegfűszeg, édeskömény és fahéj vagy kasszia keveréke.
Ám nem ritka, hogy chilit, gyömbért vagy édesgyökeret is tesznek hozzá.
Én egy francia fűszerkeveréket vettem alapul és ott a klasszikus ötfűszer összetevők az ánizs, a bors, az édeskömény, a fahéj és az őrölt koriander.
Ezeket egyenlő arányban megdarálom, összekeverem és kis üvegekben tárolom.
Szinte minden kínai ételbe teszek belőle egy keveset.
Csak addig sütjük, amíg a cukkini roppanósra, ruganyosra változik.
Semmi esetre se főzzük túl puhára.
Összeforgatjuk az időközben kifőzött, jó ruganyos kínai tésztával.
Megkóstoljuk, ha kell sózzunk utána.
Bármilyen sült mellé finom köret.