2018. május 27., vasárnap

Hamis gulyásleves

Hozzávalók:

  • hagyma
  • füstölt szalonna
  • olaj
  • fokhagyma
  • őrölt köménymag
  • fűszerpaprika
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • zellerlevél
  • petrezselyem
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • ételízesítő kocka
  • füstölt ételízesítő kocka
  • burgonya
  • bors



Elkészítés:


Vannak napok, amikor ilyen egyszerű ám ízletes levesre vágyunk.

Egy kanál olajon sütni kezdjük a finom füstölt szalonnát.
Ez adja meg a leves alapízét.


A megtisztított hagymát összevágjuk.


A zsírban megfonnyasztjuk.


Őrölt köményt és őrölt borsot is teszünk bele, jól megfuttatjuk a szalonnán.


Megtisztítjuk a zöldségeket.


Karikára vágjuk a sárgarépát, fehérrépát, illetve kis falatokra a zellert.


Beletesszük a fazékba.


Zöldpaprikát, paradicsomot, fokhagymát, petrezselymet és zellerszárat készítünk elő.


A zöldségekhez adjuk a fűszerpaprikát.


Most hozzáadjuk a paradicsomot, zöldpaprikát, zúzott fokhagymát.


Kevés ételízesítőt is adunk hozzá.
Leveskockát és füstölt ízű leveskockát is tegyünk bele.


Felöntjük vízzel.


Amíg a leves fő, addig megtisztítjuk a burgonyát és kis darabokra vágjuk.


Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a burgonyát is.


Készre főzzük a levest.
Megkóstoljuk és ha szükséges megsózzuk.


Ne főzzük nagyon puhára a zöldségeket.


Aki szereti tehet bele egy kevés nokedlit is.