- csirkeszárny
- só
- gyömbér
- bazsalikom
- majoránna
- rozmaring
- kakukkfű
- őrölt bors
- paradicsom püré
- fokhagyma
- chili szósz
- olívaolaj
- méz
Elkészítés:
A csirkeszárnyat minden formájában imádjuk.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/mezes-lekvaros-csirkeszarny.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/tepsis-kokuszos-rantott-csirkeszarny.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/sult-csirkeszarny.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/fuszeres-sult-csirkeszarny.html
Nincs jobb egy illatos sült csirkeszárnynál.
A szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk.
A szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk.
Összekeverjük a fűszereket, a paradicsompürébe keverjük a reszelt gyömbért, zúzott fokhagymát, bazsalikomot, majoránnát, rozmaringot, kakukkfüvet, őrölt borsot, chili szószt.
Megsózzuk és mézet is adunk hozzá.
Összekeverjük a krémet és alaposan beleforgatjuk a szárnyakat.
Egy kiolajozott tepsibe tesszük a fűszeres csirkét.
A fűszeres edényt egy pohár vízzel "kiöblítjük", hogy ne menjen veszendőbe egy csepp mártás sem és a tepsibe öntjük.
Letakarjuk a tepsit és 180 C fokon megsütjük a húst.
Sütés közben egyszer-kétszer nem árt átforgatni a szárnyakat.
Abbahagyhatatlanul finom sültet készítettünk...