- sertés karaj
- só
- liszt
- tojás
- olaj
Elkészítés:
Egyszerű klasszikus fogás.
Nem csak borjúból, sertés karajból is nagyon finom pecsenye készíthető.
A hús széléről levágjuk a felesleges inakat, zsírt és néhány helyen bevagdossuk, hogy nem pöndörödjön fel sütés közben.
Aki szereti egy kicsit ki is klopfolhatja.
Megsózzuk a hús mindkét oldalát és lisztbe forgatjuk.
A felesleges lisztet leveregetjük róla.
Ezután kissé felhabart tojásba forgatjuk.
Közepesen forró olajba tesszük és mindkét oldalán szép pirosra sütjük.
Papírszalvétára szedjük ki, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla.
Bármilyen körettel, salátával kínálhatjuk.
Prézli nélkül sokkal diétásabb ez a rántott szelet.