- 25 dkg liszt
- 3 db tojás
- 25 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 cs. sütőpor
- csipet só
- l dl tej
- dió
Elkészítés:
Ez a süti 40 éve a kedvencünk.
A csodálatos Lajos Mari süteményes könyvéből van.
Utazásra, kirándulásra tökéletes.
Bármennyit csinálok, azonnal elfogy.
Elkészítése annyira egyszerű és gyors, hogy bárki nekifoghat, nem rontja el.
A vajat a cukorral és a tojások sárgájával géppel habosra keverjük.
Váltakozva belekeverjük a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet
és a tejet.
Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre felvert habját.
Kivajazott és lisztezett tepsibe simítjuk.
Elegyengetjük a masszát.
Megszórjuk darabokra vágott dióval.
Dió helyett mandula is lehet.
180 C fokon előmelegített sütőben készre sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
Kirándulásra kockákra vágom, úgy jobban szállítható.
Otthon Mari tanácsára félholdakra is vághatjuk és porcukorral megszórhatjuk.