- lila káposzta
- kókuszzsír
- 2 ek. méz
- só
- őrölt kömény
- 2 ek. ecet/borecet, rizsecet, almaecet/
- füstölt szalonna,
- füstölt sonka
- gépsonka
- fokhagyma
- kókuszzsír
- hagyma
- fél liter kókusztej
- só
- bors
- szerecsendió
- 4 db tojássárgája
- citromlé
Elkészítés:
Ezt a receptet Kiss Noémitől tanultam.
Ez egy fogyókúrás carbonara.
A lila káposztát megtisztítjuk és lereszeljük.
A reszelő legnagyobb lyukú oldalát használjuk.
Kókuszzsírt és mézet hevítünk.
Beletesszük a káposztát.
Átforgatjuk, sózzuk és kevés őrölt köménnyel fűszerezzük.
Nem túl puhára pároljuk.
Ekkor egy kanálka finom ecetet keverünk bele.
Elkészítjük a ragut.
Füstölt sonkát, füstölt szalonnát felvágunk kis kockákra.
Gépsonkát is darabolunk bele.
Legyen kicsit megpirulva, úgy jobb az íze.
1-2 gerezd fokhagymát is tegyünk bele.
Most hozzáadjuk a sonkát, szalonnát és sütni kezdjük.
Borssal, sóval, reszelt szerecsendióval megszórjuk.
Ha a szalonna már kicsit átsült, akkor hozzáöntjük a kókusztej kétharmadát.
Közben a tojássárgákat elkeverjük a maradék kókusztejjel.
Amikor a ragu már kissé besűrűsödött, akkor beleöntjük a tojásos kókusztejet is.
Egy kis citromlével frissítjük az ízeket.
Amint egyszer felforr a ragu, készen is van.
Melegen tálaljuk a káposztára halmozva.