- karfiol
- vaj
- só
- ételízesítő
- újhagyma
- mozzarella
- tejföl
- tojás
- szerecsendió
- őrölt fehér bors
- mustár
Elkészítés:
A jól megmosott karfiolt egy kevés enyhén sós vízben, illetve lefedve inkább csak a gőzben roppanósra pároljuk.
Egy tepsit kivajazunk.
Beletesszük a rózsákra szedett karfiolt.
Jóféle ételízesítővel megszórjuk.
Újhagyma karikákat szórunk rá.
Pici só is menjen rá.
Rácsipkedjük a mozzarella sajtot.
Tegyük jó sűrűn rá.
Keverjünk össze tojást tejföllel, mustárral, szerecsendióval és őrölt fehér borssal.
A jó sűrű mártást öntsük a karfiolra.
Jusson mindenhová.
180 C fokon sütőben rövid idő alatt pirosra sütjük.
Isteni köret, de magában is elnassolhatjuk.