- bárányborda
- hagyma
- fokhagyma
- paradicsompüré
- só
- római kömény
Elkészítés:
Nagyon szeretjük a bárányt.
Szerencsére most már mindenütt kapható zsenge bárányhús is.
Íme néhány ötlet:
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/rozmaringos-barany.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/04/rozmaringos-barany-2.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/barany-zoldborsos-majas-toltelekkel.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/martinis-barany-szegy-es-labszar.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/01/sult-baranyborda.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/01/barany-labszar.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/illatos-baranysult.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/palocleves-baranybol.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/09/palocleves-baranybol-tarkonyosan.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/tuneziai-kuszkusz.html
Ezúttal bordából készítettem ezt az egyszerű sültet az isteni római köménnyel.
Megmossuk és felszeleteljük a bordát.
Besózzuk.
Alaposan befűszerezzük a római köménnyel.
Mindkét oldalát.
A tepsit vékonyan megkenjük a sűrített paradicsompürével.
Nem kell olajozni, nem fog lesülni az étel.
Egymásmellé belefektetjük a húst és vékony fokhagyma szeletekkel ízesítjük.
Szeletekre vágott vöröshagyma is kerül bele.
Pár kanál paradicsompürét elkeverünk vízzel és a húsra öntjük.
Alufóliával lefedjük a tepsit és 180 C fokon készre sütjük.
Akkor jó, ha a kés hegye könnyen belemegy a húsba.
A hús szaftja nagyon finom lesz.
A sült hagymát együtt kínáljuk a hússal.
Bármilyen körettel tálalhatjuk.
A képen rántott káposztával látható.
Illatos, omlós pecsenye.