2019. február 9., szombat

Római köményes bárányborda

Hozzávalók:


  • bárányborda
  • hagyma
  • fokhagyma
  • paradicsompüré
  • római kömény



Elkészítés:





Nagyon szeretjük a bárányt.

Szerencsére most már mindenütt kapható zsenge bárányhús is.

Íme néhány ötlet:

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/rozmaringos-barany.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/04/rozmaringos-barany-2.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/barany-zoldborsos-majas-toltelekkel.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/martinis-barany-szegy-es-labszar.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/01/sult-baranyborda.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/01/barany-labszar.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/illatos-baranysult.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/palocleves-baranybol.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/09/palocleves-baranybol-tarkonyosan.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/tuneziai-kuszkusz.html


Ezúttal bordából készítettem ezt az egyszerű sültet az isteni római köménnyel.


Megmossuk és felszeleteljük a bordát.
Besózzuk.


Alaposan befűszerezzük a római köménnyel.


Mindkét oldalát.


A tepsit vékonyan megkenjük a sűrített paradicsompürével.
Nem kell olajozni, nem fog lesülni az étel.


Egymásmellé belefektetjük a húst és vékony fokhagyma szeletekkel ízesítjük.


Szeletekre vágott vöröshagyma is kerül bele.


Pár kanál paradicsompürét elkeverünk vízzel és a húsra öntjük.


Alufóliával lefedjük a tepsit és 180 C fokon készre sütjük.


Akkor jó, ha a kés hegye könnyen belemegy a húsba.


A hús szaftja nagyon finom lesz.


A sült hagymát együtt kínáljuk a hússal.
Bármilyen körettel tálalhatjuk.
A képen rántott káposztával látható.


Illatos, omlós pecsenye.