- marhahús
- zsír
- füstölt szalonna
- párolt karfiol
- borecet
- balzsamecet
- szójaszósz
- majoránna
- só
- törött bors
Elkészítés:
Szaftos marhahús - comb, szegy, fartő, nyak, rostélyos.... - szükséges ehhez az ételhez, amelyet megmosunk, megtörlünk.
Rostokra merőlegesen keskeny csíkokra vágjuk a húst.
Füstölt szalonnát kezdünk sütni egy kanálka zsíron, majd kivesszük és félretesszük.
Beletesszük a húst a kisült zsírba.
Körbepirítjuk.
Óvatosan megsózzuk, borsozzuk.
Majoránnát szórunk rá.
Egy kevés szójaszósszal ízesítjük.
Most sózhatjuk majd tovább, amennyiben szükséges.
Hozzáadjuk a rózsákra szedett karfiolt.
Érdemes előre, kis sós víz felett, nem túl puhára megpárolni a karfiolt.
Visszahelyezzük a sült szalonnát az ételbe.
Összekeverjük a marhahússal.
Jóféle vörösbor ecettel és kevés balzsamecettel megsavanyítjuk.
Könnyű, diétás vacsora lehet például kovászos uborkával tálalva.