- cukkini
- darált hús
- hagyma
- fokhagyma
- szalonna
- füstölt szalonna
- só
- bors
- tojás
- kapor
Elkészítés:
Nagyon gyakran készítek cukkinis ételt.
Rántva, töltve, grillezve, főzeléknek... minden formájában imádjuk.
Ezúttal egy finom húsos egytálétel készült.
A darált húst megfűszerezzük szalonnával, füstölt szalonnával, hagymával és fokhagymával, amelyeket a késes aprítóval pépesítünk.
Összekeverjük a hússal.
Sózzuk, borsozzuk.
Egy tojással jól elkeverjük a masszát.
Zsenge cukkinikat használunk, megmossuk és a végüket eltávolítjuk.
Hosszában vékony szeletekre gyaluljuk.
Két cukkini szeletet helyezünk egymás mellé.
Picit megsózzuk és középen keresztben egy adag fűszeres húst fektetünk, amely kicsit lógjon túl a cukkini szélein.
Hosszában összetekerjük a cukkinikat.
Fogpiszkálóval segíthetünk összefogni a tekercseket.
Vékonyan kiolajozott tepsibe helyezzük a roládokat.
Kaporral megszórjuk a tetejüket.
Télen kiválóan megfelel a mélyhűtőből elővett fagyasztott kapor is.
Egy kevés vizet töltünk a tepsibe.
180 C fokos sütőben készre sütjük az ételt.
Akkor jó, ha a hús már átsül,
de a cukkini még kissé ruganyos.
Egy kanálka tejföllel és friss salátával kitűnő vacsora étel.