- darált hús
- hagyma
- tojás
- só
- bors
- fokhagyma
- őrölt kömény
- füstölt szalonna
- zsír
Elkészítés:
Szerintem mindenki szereti a fasírtot.
Ezerféleképpen készíthető, bármilyen húsból, bármilyen fűszerezéssel.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/egybesult-fasirt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/09/ceklas-vagdalt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/fasirt.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/01/zabkorpas-vagdalt.htm
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/10/tojassal-toltott-fasirt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/fasirtgolyok.html
Ezúttal egyben, szalonna bundában készült.
Jóféle füstölt szalonnával és a bőrkével megágyazunk a kizsírozott tepsiben.
Erre fektetjük hosszában az összeállított vagdalthúst.
A szokásos módon megfűszerezzük a darált húst, kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel ízesítjük és egy tojással összefogjuk.
A zsemle elmaradhat ezúttal.
A hús tetejét finom sertészsírral bekenjük és bőven betakarjuk a füstölt szalonna szeletekkel.
180 C fokon sütőben megsütjük a fasírtot.
A füstölt szalonnától nagyon finom ízű lesz.
Melegen és hidegen is kitűnő étel.
Főzelékhez feltétnek, zsemlével vacsorának, hidegtálhoz szeletelve tálalhatjuk.
Sok friss saláta illik hozzá.