2020. január 8., szerda

Egybesült vagdalt

Hozzávalók:


  • darált hús 
  • hagyma
  • tojás
  • bors
  • fokhagyma
  • őrölt kömény
  • füstölt szalonna
  • zsír



Elkészítés:




Szerintem mindenki szereti a fasírtot.
Ezerféleképpen készíthető, bármilyen húsból, bármilyen fűszerezéssel.


http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/egybesult-fasirt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/09/ceklas-vagdalt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/fasirt.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/01/zabkorpas-vagdalt.htm

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/10/tojassal-toltott-fasirt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/fasirtgolyok.html

Ezúttal egyben, szalonna bundában készült.

Jóféle füstölt szalonnával és a bőrkével megágyazunk a kizsírozott tepsiben.


Erre fektetjük hosszában az összeállított vagdalthúst.

A szokásos módon megfűszerezzük a darált húst, kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel ízesítjük és egy tojással összefogjuk.
A zsemle elmaradhat ezúttal.


A hús tetejét finom sertészsírral bekenjük és bőven betakarjuk a füstölt szalonna szeletekkel.


180 C fokon sütőben megsütjük a fasírtot.


A füstölt szalonnától nagyon finom ízű lesz.


Melegen és hidegen is kitűnő étel.


Főzelékhez feltétnek, zsemlével vacsorának, hidegtálhoz szeletelve tálalhatjuk.


Sok friss saláta illik hozzá.