- ököruszály=marhafarok
- fehérpecsenye
- hagyma
- fokhagyma
- babérlevél
- sárgarépa
- fehérrépa
- karalábé
- zeller
- só
- bors
- szerecsendió
- sáfrány
- sáfrányos szeklice
- cseresznyepaprika
- kurkuma
Elkészítés:
A legfinomabb marha húsleves, amely marhafarokból és egy szép darab, szaftos fehérpecsenyéből készült.
Valójában a fehérpecsenye egy kicsit luxusnak tűnhet és el is maradhatna a levesből, azonban szerettem volna más módon is felhasználni ezt a kitűnő húst és ezért egy füst alatt a levesben főztem meg.
A levesnek csak javára vált a húsi, amelyből azután egy ízletes kínai ihletésű étel és a gyerekeim kedvence, egy paradicsom mártásos, burgonyás, főtt hús készült.
A húsokat megmossuk és az esetleges csontszilánkokat eltávolítjuk.
A fehérpecsenyét egészben tesszük a levesbe.
Jó nagy fazékra lesz szükség.
A húst langyos vízzel felöntjük.
Beletesszük a hagymát, fokhagymát, 1-3 db babérlevelet, cseresznyepaprikát.
Szemes borsot, szerecsendiót, sáfrányt és sáfrányos szeklicét, és egy kevés kurkumát is teszünk bele.
Megsózzuk és lassú tűzön majdnem puhára főzzük.
Közben bőven van időnk megtisztítani a zöldséget.
A szokásos sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét tesszük bele.
A zöldségeket is a levesbe tesszük és készre főzzük a levest.
Kiemeljük a húsokat.
A fehérpecsenyét félretesszük más ételhez.
A leszűrt húslevest külön kifőzött tésztával, a zöldségekkel és a farokkal kínáljuk.
A főtt húshoz bármilyen mártást vagy jóféle ketchupot kínálunk.
Ha hozzájutunk az ököruszályhoz, ne hagyjuk ki ezt a finom leveskét.