- csicseriborsó
- kukorica
- póréhagyma/újhagyma
- hagyma
- só
- olívaolaj
- cayenne-i bors
- balzsamecet
Elkészítés:
Korábbi ötletek:
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/04/narancsos-csicseriborso-salata.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/szezamos-csicseriborso-krem.html
Most egy gyors, egyszerű salátát ajánlok egy sietős vacsorához.
Konzerv csicseriborsót leöblítünk és leszűrünk.
A kukorica konzervet is leszűrjük.
Zsenge újhagymát vagy póréhagymát vágunk keskeny karikára.
Egy kisebb hagyma felét is belevághatjuk, kicsit erőteljesebb lesz így a saláta íze.
Összekeverjük a borsóval, kukoricával.
Sózzuk meg.
Jóféle olívaolajat adjunk hozzá.
Egy kevés balzsamecettel savanyítjuk.
Végül cayenne-i borsot szórunk rá, ettől finoman csípős lesz az étel.
Behűtve kínáljuk bármilyen sült hús mellé.