2020. március 23., hétfő

Tárkonyos sült csirke

Hozzávalók:


  • csirkecomb
  • őrölt bors
  • római kömény
  • vaj
  • tárkony
  • paradicsompüré






Elkészítés:

A tárkony kedvenc fűszereim közé tartozik.
Nyáron mindig teszek a mélyhűtőbe egy nagy adag friss, zsenge csokrot, így egész évben hozzájutok ehhez a csodálatos zöld növényhez.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/05/tarkonyos-pulykacomb.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/09/tarkonyos-citromos-sult-csirke.html


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/tarkonyos-zoldborsos-tokany.html

A franciák is imádják a tárkonyt, amellyel gyakran ízesítik a csirkét.

Jóféle házi csirkecombból készült a mai sültem.


A tepsit vékonyan kivajazzuk és leterítünk néhány tárkonyágat.

Erre tesszük a megmosott, megtisztított combokat először a bőrös felükkel lefelé.
Megsózzuk és befűszerezzük a húst őrölt borssal és római köménnyel.


Megfordítjuk a combokat, az olvasztott vajjal is jól bekenjük, valamint besózzuk és fűszerezzük a bőr alatt is.


A tetejére gazdagon teszünk a tárkonyból.



Egy kevés sűrített paradicsomot vízzel elkeverünk.


A hús alá öntjük.


Alufóliával lefedjük a tepsit és 180 C fokon puhára sütjük a csirkét.


A végén a fóliát levesszük és szép ropogósra pirítjuk pár perc alatt a combokat.


Tálaláskor a tárkony ágacskákat eltávolítjuk.


Nagyon ízletes sült, amelyet bármilyen körettel, de leginkább finom krumplipürével kínálhatunk.