- csirkecomb
- só
- őrölt bors
- római kömény
- vaj
- tárkony
- paradicsompüré
Elkészítés:
A tárkony kedvenc fűszereim közé tartozik.
Nyáron mindig teszek a mélyhűtőbe egy nagy adag friss, zsenge csokrot, így egész évben hozzájutok ehhez a csodálatos zöld növényhez.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/05/tarkonyos-pulykacomb.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/09/tarkonyos-citromos-sult-csirke.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/tarkonyos-zoldborsos-tokany.html
A franciák is imádják a tárkonyt, amellyel gyakran ízesítik a csirkét.
Jóféle házi csirkecombból készült a mai sültem.
A tepsit vékonyan kivajazzuk és leterítünk néhány tárkonyágat.
Erre tesszük a megmosott, megtisztított combokat először a bőrös felükkel lefelé.
Megsózzuk és befűszerezzük a húst őrölt borssal és római köménnyel.
Megfordítjuk a combokat, az olvasztott vajjal is jól bekenjük, valamint besózzuk és fűszerezzük a bőr alatt is.
A tetejére gazdagon teszünk a tárkonyból.
Egy kevés sűrített paradicsomot vízzel elkeverünk.
A hús alá öntjük.
Alufóliával lefedjük a tepsit és 180 C fokon puhára sütjük a csirkét.
A végén a fóliát levesszük és szép ropogósra pirítjuk pár perc alatt a combokat.
Tálaláskor a tárkony ágacskákat eltávolítjuk.
Nagyon ízletes sült, amelyet bármilyen körettel, de leginkább finom krumplipürével kínálhatunk.