2020. március 22., vasárnap

Borscs 3.


Hozzávalók:

  • marhahús /szegy, nyak, lábszár, fartő/
  • hagyma
  • fokhagyma
  • cékla
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • savanyú káposzta
  • burgonya
  • paradicsomlé
  • céklasaláta leve /ecet,cukor/



Elkészítés:

A borscs nagy kedvencünk.
Egy kb. 70 éve lejegyzett családi receptünk szerint készítem ma én is, néha kicsit változtatok a hozzávalókon.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/02/borscs.html 

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/01/borscs-2.html 

Jó szaftos marhahús az igazi.


Legyen csontos rész is benne.


A húst falatnyi darabokra vágjuk fel.


Hideg vízben tegyük oda főni a húst.
Sózzuk meg.


Előkészítjük a zöldségeket.


Darabokra vágjuk a zöldségeket.


Amint a hús már majdnem puha, bezöldségeljük a levest.


Beletesszük a meghámozott és hasábokra vágott nyers céklát is.




A zellerszárat is tegyük bele.
Öntsünk bele paradicsomlét és nagyon jó, ha kerül bele egy kis céklasaláta leve is.
Ha éppen nincs otthon, akkor kevés ecettel és pici cukorral tehetjük finoman savanykássá az ízeket.


Majd a savanyú káposztát és burgonyát is beletesszük.


Ha van otthon, egy-két marék nyers fejes káposztát is tegyünk hozzá.


Főzzük puhára a belevalókat.


Kóstoljuk meg, hogy kellemesen pikáns legyen az íze.


Tálaláskor tejföllel koronázzuk meg.