- kacsazúza
- hagyma
- fokhagyma
- gyömbér
- libazsír
- kínai ötfűszer
- szójaszósz
- szezámolaj
- thai citromfű
- őrölt koriander
- só
Elkészítés:
Csirke, kacsa, liba, pulyka mindegyiknek szeretjük a zúzáját.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/06/zuzaporkolt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/libazuza-porkolt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/09/eszterhazy-zuza.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/10/currys-zuzaporkolt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/04/husveti-zuzaleves-pakcsojjal.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/06/kacsazuza-romai-komennyel-curryvel-es.html
Most kacsazúzából készítettem távol keleti ihletésű ételt.
A megtisztított zúzát falatnyira felvágjuk.
Hagymát, újhagymát, fokhagymát, gyömbért és thai citromfüvet fogunk felhasználni.
Egy kevés libazsíron kezdjük el dinsztelni a hagymát.
A fokhagymát és a gyömbért vágjuk apróra.
A citromfüvet kissé verjük szét a klopfolóval.
Tegyük a fokhagymát, a gyömbért és a citromfüvet a hagymához.
Mehet bele a zúza is.
Szórjuk rá az őrölt koriandert, az ötfűszert.
Szójaszószt és kevés szezámolajat öntsünk bele.
Kóstoljuk meg, ha kell majd sózzunk utána.
Kevés víz hozzáadásával kis lángon főzzük puhára a zúzát.
Rizzsel, tésztával kínálhatjuk.