- babkonzerv
- olaj
- paradicsompüré
- babérlevél
- hagyma
- kakukkfű
- rozmaring
- citrom
- újhagyma
- só
- pici cukor
- bors
Elkészítés:
Úgy készül mint a svéd gomba saláta.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/sved-gombasalata.html
Pillanatok alatt elkészül, ha konzerv babot használunk.
A babot leöblítjük és leszűrjük.
Kevés olajon hagymát dinsztelünk.
Őrölt borsot, kakukkfüvet, rozmaringot és babérlevelet adunk hozzá.
Beletesszük a paradicsompürét.
Frissen reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A citrom levét is hozzáöntjük.
Sózzuk és egy kevés cukrot is teszünk bele.
Amint jól összeforrt a mártás beletesszük a babot is.
Kihűtve, újhagymával megszórva kínáljuk.