- darált hús /pl. pulyka/
- gomba
- hagyma
- só
- bors
- majoránna
- petrezselyem
- tojás
- olaj
Elkészítés:
Ebben a vagdaltban van hús is, de a gomba íze dominál.
Ha valaki úgy kívánja, akkor nyugodtan kihagyhatja a húst a receptből.
A gombát lereszeljük.
Hagymát apróra vágunk.
A darált húst és a hagymát összekeverjük a gombával.
Sózzuk, borsozzuk és morzsolt majoránnával fűszerezzük.
Rengeteg aprított petrezselymet adunk hozzá.
Tojást is teszünk bele.
Jól összegyúrjuk a masszát.
Olajban kisütjük a lapított gombóckákat.
Tepsibe simítva sütőben is megsüthetjük.
A képen sült zöldségekkel és szalonnával tálaljuk.
Sült padlizsánt is kínáljunk.
Málna és áfonya is kerül mellé.