- marhapofa
- vaj
- hagyma
- fokhagyma
- sárgarépa
- fehérrépa
- karalábé
- zeller
- só
- bors
- majoránna
- kakukkfű
- boróka bogyó
- szegfűbors
- martini/fehérbor
- paradicsompüré
Elkészítés:
Különleges csemege a marhapofa.
Ritkán juthatunk hozzá.
Eltart egy darabig, amíg előkészítjük, inakat eltávolítjuk, de az eredmény bőségesen kárpótol a fáradtságért.
Szeletekre vágjuk.
Egy lábasban vajat olvasztunk.
Szeletekre vágjuk.
Az elkészült darabokat kiemeljük a vajból, amíg mind sorra nem kerül.
Sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellert hagymát, fokhagymát adunk hozzá.
Szegfűbors és borókabogyó is kerül bele.
Kevés vizet is teszünk hozzá.
A zöldséget össze is turmixolhatjuk, ha úgy szeretjük.
Tésztával, zsemlegombóccal isteni.