Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg sertés zsír
- 1 cs. sütőpor
- 1 csipet só
- tej/rizstej/tejföl
A töltelékhez:
- savanyú alma
- citrom
- cukor
- vaníliás cukor
- őrölt fahéj
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
Ehhez a sütihez inkább savanykás alma illik.
Hagyjuk egy kicsit állni.
Megcukrozzuk, őrölt fahéjjal és vaníliás cukorral megszórjuk.
Amint a levét elfövi készen is van.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, nádcukorral és a sóval.
Amennyiben nem tejmentesen készítjük, akkor kb. 2 dl tejfölt teszünk bele.
Villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel a sütés során.
Reszelő vagy nokedli szaggató hátoldala tökéletesen megfelel a célnak.
Előmelegített sütőben 180 C fokon megsütjük a süteményt.
Egyenletesen elosztjuk a reszelt tésztát.