2020. szeptember 11., péntek

Egyszerű hurkaleves 2

Hozzávalók:

  • húsos sertés csont

  • májas hurka
  • hagyma
  • bors
  • majoránna





Elkészítés:



A régi gyerekkori disznóvágások sajnos már csak emlékekké váltak.

De a finom hurkalevest abalé hiányában egyszerűen is elkészíthetjük.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2012/12/hurkaleves.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/hurkaleves-egyszeruen.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/11/hurkas-rakottas.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2012/12/hurka-keszites.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/05/hazi-hurka-egyszeruen.html


Szükségünk lesz gazdagon húsos sertés csontra.


Puhára főzzük sós vízben, egy hagyma és némi szemes bors társaságában.


Készen kapható májas hurka kerül bele.


A hurkát kiszabadítjuk a bőréből és belefőzzük a levesbe.
Jól átforraljuk.
Ha kell sózzuk és törött borssal, majoránnával ízesítjük.


Ha sűrűbben szeretjük egy kevés rizst is tehetünk bele pluszban.
A húst leszedegetjük a csontról és úgy tálaljuk.


Forrón kínáljuk.