2020. október 19., hétfő

Kapribogyós buggyantott tojás

Hozzávalók:

  • hagyma

  • olaj
  • zöldpaprika
  • csípős paprika
  • paradicsom
  • kapribogyó
  • gyömbér
  • darált pritamin paprika
  • petrezselyem
  • fokhagyma
  • citrom
  • kefir
  • 1 tk. liszt
  • tojás


Elkészítés:

Valami tojásos ételre vágytam, nekiláttam ... azután ez egy izgalmas, pikáns finomság lett.

Előkészítjük a hozzávalókat, a hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, csípős paprikát, paradicsomot, darált pritamin paprikát, gyömbért, petrezselymet és a kapribogyót.


Egy kevés olajon dinszteljük az apróra vágott hagymát.
 

Beletesszük a többi zöldséget is.
Sózzuk.


A frissességet a petrezselyem és a citrom adják meg.


A raguhoz adjuk.


Egy pici liszttel elhabarjuk a kefirt és az ételbe keverjük.


Amint felforr a mártás, egyenként belebuggyantjuk a tojásokat.


Kis lángon pár percig még főzzük, de a tojás maradjon rezgős.
Végül sok frissen vágott petrezselyemmel megszórjuk.


Friss kenyérrel, salátával kitűnő vacsora.