2020. október 15., csütörtök

Paradicsomos sült csirke comb

 Hozzávalók:


  • csirke comb
  • cayenne bors
  • gyömbérpor
  • fokhagymapor
  • kakukkfű
  • őrölt koriander
  • paradicsompüré
  • víz




Elkészítés:


Gyors és nagyon zamatos így a csirke.

A megtisztított, megmosott, megszárított csirkecombokat félbevágjuk és a tepsibe tesszük.

Ott is fűszerezzük meg.

Így kevesebbet kell mosogatni.

A tepsit nem kell kiolajozni.

Megsózzuk, borsozzuk, cayenne borssal, fokhagymaporral, gyömbérporral, kakukkfűvel és őrölt korianderrel fűszerezzük a csirke mindkét oldalát.



A csirkék bőrös fele legyen felfelé.

Paradicsom pürét vízzel hígítunk és a combok köré öntjük.

                  
Fedjük le és 180 C fokon sütőben süssük meg.

A sütés végén vegyük le a fóliát és pár perc alatt süssük ropogósra a csirkét.




Salátával, főzelékkel vagy egyéb körettel kínálhatjuk.