Hozzávalók:
- gomba
- hagyma
- olaj
- sárgarépa
- fehérrépa
- karalábé
- fokhagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- zellerszár
- fűszerpaprika
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A gombalevest sokféleképpen készíthetjük.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/10/gombaleves.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/05/spargas-gombaleves.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/zoldborsos-gombaleves.html
Ezúttal egyszerű zöldséges változatban készült.
A fehérrépa végét mindig kúposra vágom és egy kevés szárral együtt az ételhez teszem, mert itt található a répa legintenzívebb íze.
Sózzuk és borsozzuk.
Akkor jó, ha nagyon sűrű és a finom zöldséges ízek közül kiemelkedik a gomba friss, földes zamata.