2021. március 7., vasárnap

Zsályás pulykavagdalt

 Hozzávalók:

  • pulyka darált hús

  • hagyma
  • fokhagyma
  • zöldpaprika
  • csípős paprika
  • tojás
  • paradicsom
  • szárított zsálya
  • bors
  • kakukkfű
  • mangószósz
  • olaj
  • zsemlemorzsa


Elkészítés:



Nagyon könnyű elkészíteni és igazán finom ez a vagdalt.

Pulykahúsból készítettem.


A darált húst fűszerezzük, sóval, borssal, apróra vágott hagymával, zöldpaprikával, csípős paprikával, zúzott fokhagymával.

Megszórjuk morzsolt zsályával és kakukkfűvel.

Zsemlemorzsával elkeverjük.

Végül egy tojást is adunk hozzá.



Jól összekeverjük a masszát.
Egy kiolajozott tepsiben rudat formálunk a húsból.


A tetejére bőségesen csurgatunk az isteni mangós szószból.




Paradicsom karikákkal betakarjuk és zsályával meghintjük a vagdaltunkat.


180 C fokos sütőben készre sütjük.


Illatos, könnyű ételt kapunk.


Fogyaszthatjuk feltétként melegen bármilyen körettel.


Hidegtálon majonézes salátával, zöldségekkel, illetve őszibarackkal felszolgálva nagyon finom fogás.