Hozzávalók:
- pulyka darált hús
- hagyma
- fokhagyma
- zöldpaprika
- csípős paprika
- tojás
- paradicsom
- szárított zsálya
- só
- bors
- kakukkfű
- mangószósz
- olaj
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
Nagyon könnyű elkészíteni és igazán finom ez a vagdalt.
Pulykahúsból készítettem.
A darált húst fűszerezzük, sóval, borssal, apróra vágott hagymával, zöldpaprikával, csípős paprikával, zúzott fokhagymával.
Megszórjuk morzsolt zsályával és kakukkfűvel.
Zsemlemorzsával elkeverjük.
Végül egy tojást is adunk hozzá.
Jól összekeverjük a masszát.
Egy kiolajozott tepsiben rudat formálunk a húsból.
A tetejére bőségesen csurgatunk az isteni mangós szószból.
Paradicsom karikákkal betakarjuk és zsályával meghintjük a vagdaltunkat.
180 C fokos sütőben készre sütjük.
Illatos, könnyű ételt kapunk.
Fogyaszthatjuk feltétként melegen bármilyen körettel.
Hidegtálon majonézes salátával, zöldségekkel, illetve őszibarackkal felszolgálva nagyon finom fogás.