Hozzávalók:
- zöldbab
- fokhagyma
- ételízesítő
- 1-2 zsemle
- só
- törött bors
- darált pritamin
- fűszerpaprika
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítés:
Szeretem a zöldbabot bármilyen módon készítve, levesnek, főzeléknek, salátának, rakottnak.
Ez a recept viszont azonnal elvarázsolt és a kedvencek közé lépett.
Friss, zsenge zöldbabot megtisztítunk, két végét lecsípjük, az esetleges szálkát lehúzzuk.
Megmossuk, majd lecsepegtetjük a babot.
Leszűrjük.
1-2 zsemlét beáztatunk vízbe, majd kinyomkodjuk és burgonyatörővel összetörjük.
A babhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával, ételízesítővel, egy kanálka darált pritaminnal ízesítjük.