2021. március 7., vasárnap

Zöldbab vagdalt

Hozzávalók:

  • zöldbab

  • fokhagyma
  • ételízesítő
  • 1-2 zsemle
  • törött bors
  • darált pritamin
  • fűszerpaprika
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj





Elkészítés:

Szeretem a zöldbabot bármilyen módon készítve, levesnek, főzeléknek, salátának, rakottnak. 

Ez a recept viszont azonnal elvarázsolt és a kedvencek közé lépett.

Friss, zsenge zöldbabot megtisztítunk, két végét lecsípjük, az esetleges szálkát lehúzzuk.

Megmossuk, majd lecsepegtetjük a babot.


Apróra vágjuk.


Ételízesítős, sós vízben puhára főzzük.






Leszűrjük.


1-2 zsemlét beáztatunk vízbe, majd kinyomkodjuk és burgonyatörővel összetörjük.
A babhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával, ételízesítővel, egy kanálka darált pritaminnal ízesítjük.





A leszűrt babhoz adjuk.






Egy-két tojással összegyúrjuk, majd pogácsákat formázunk és zsemlemorzsában  megforgatjuk.


Olajban szép pirosra kisütjük.




Feltétnek kínáljuk, de majonézzel mártogatva pillanatok alatt eltünteti a család.