2021. március 7., vasárnap

Májgaluska, tojásmentesen

 Hozzávalók:

  • csirkemáj

  • hagyma
  • fokhagyma
  • bors
  • majoránna
  • bazsalikom
  • 1 ek. paradicsom püré
  • petrezselyem
  • liszt



Elkészítés:


Mostanában tojásmentes ételeket készítek, mivel a családban akadt egy allergiás kisfiúnk.

Pontosan úgy készül, mint a klasszikus májgaluska, azonban nem teszünk bele tojást.

Ne féljünk, nem fő szét.

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/majgaluska.html

A friss májat alaposan megmossuk, megtisztítjuk, ereket eltávolítjuk.


A továbbiakban mindent a késes aprítóba teszünk.
Vagyis a májat, hagymát, fokhagymát és sok sok petrezselymet szárával együtt.


Nagyon jót tesz neki egy kevés paradicsompüré is.


A megdarált masszát sózzuk, borsozzuk és morzsolt majoránnával, bazsalikommal fűszerezzük.


Végül lisztet adunk hozzá.
 

Galuska sűrűségűre összekeverjük.
Nem kell kidolgozni, azonnal szaggathatjuk forrásban lévő vízbe.


Hasonló módon készíthetünk hagyományos nokedlit is tojás nélkül, azonban ebbe tegyünk 1-2 evőkanál olajat is.